ILGTSPĒJĪGU KOKTEIĻU IZAICINĀJUMS NOTEIKUMI UN NOSACĪJUMI - LATVIJA


VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI:

Reģistrācijas process Ilgtspējīga kokteiļu izaicinājuma 3. kārtai ilgs 26 nedēļas, sākot no 2023. gada 1. marta un beidzot 2023. gada 31. augustā.

MĒRĶA DALĪBNIEKI

Konkursā var piedalīties tikai tās valsts iedzīvotāji, kuru viņi pārstāv.

Piedalīties var ikviens, kas pašlaik strādā par bārmeni vai bāra darbinieku.

Tikai personām no 18 gadu vecuma.

Ieteicama angļu valodas prasme.

Piedalīšanās konkursā ir bezmkasas.

Dalībnieki konkursam var reģistrēt tikai vienu kokteili.

Reģistrētajam kokteilim jābūt iekļautam bāra dzērienkartē, kurā bārmenis strādā vismaz 1 mēnesi, un jāpopularizē sava bāra un privātajos sociālajos medijos ar šādiem hashtagiem: #FlordeCaña #SustainableChallenge #flordecanachallenge @flordecanachallenge.

PAR RECEPTĒM UN PASNIEGŠANAS VEIDIEM:

Kokteiļa attēls nedrīkst būt lielāks par 20 MB, un tam jābūt .JPG vai .PNG formātā.

Kokteiļa sastāvā jābūt vismaz 45 ml jeb 1,5 unces 12 gadu veca ruma Flor de Caña Rum un ne vairāk kā 5 papildu sastāvdaļām, ieskitot rumu – 6 sastāvdaļas. Dekors, dekoru stiprinājumi netiek ieskaitīti sastāvdaļās, ja vien tas neietekmē kokteiļa garšu. Katrai sastāvdaļai jāatbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem:

  • Jābūt godīgas tirdzniecības sertifikātam (Fair Trade Certified);
  • Jābūt Ogekļa neitrālas tirdzniecības sertifikātam (Carbon Neutral Certified);
  • Organiskam (Organic);
  • Dabīgam (Natural);
  • No vietējiem, sezonāliem produktiem;
  • Izmantoti pārstrādājami materiāli;
  • Izejvielas nāk no uzņēmuma, kam ir Ilgspējīgas saimniekošanas sertifikāts (Sustainable Certified farmers);

 

Ņemiet vērā, ka kokteiļa sastāvdaļas, kā arī to pagatavošanai nepieciešamās izejvielas tiks izmantotas finālā Nikaragvā, tāpēc tām jāatbilst to transportēšanas noteikumiem un nosacījumiem vai, ja tas nav iespējams, jāpārliecinās par to pieejamību vietējā tirgū.

Kokteiļa sastāvā nedrīkst būt citi alkoholiskie dzērieni, kas stiprāki par 25% . Liķieri, aperitīvi, stiprinātie vīni un tinktūras ir atļauti tikai kā modifikatori, ja to tilpums nepārsniedz 1oz (30ml). Receptēs nedrīkst būt atsauce uz citiem zīmoliem.

Kokteili var pasniegt jekāda veida kokteiļa glāzē.

Pagatavošanas laiks nedrīkst pārsniegt 7 minūtes (Tajās ietilpst kokteiļa pagatavošana un prezentēšana). Arī dekora pagatavošana ietilpst šajās 7 min.

Kokteilim jābūt bāra dzērienkartē vismaz 1 mēnesi.

PAR KONKURSA PUSFINĀLISTU ATLASI

Žūrija virtuāli vērtēs dalībniekus ilgtspējīga kokteiļu izaicinājuma platformā, lai atlasītu tos, kuri iekļūs pusfinālā.

Vērtējamie kritēriji:

Prezentācija: līdz 20 punktiem.

Radošums: līdz 20 punktiem.

Ilgtspējīgas sastāvdaļas: līdz 50 punktiem. Katrai ilgtspējīgai sastāvdaļai jāatbilst iepriekš minētajiem sastāvdaļu kritērijiem.

Kokteiļa izskats/foto: līdz 10 punktiem.

Dalībnieki ar augstāko punktu skaitu iekļūs Flor de Caña Sustainable Cocktail Challenge pusfināla konkursā, kas notiks Lietuvā, Viļņā 4.oktobrī 2023.

PAR PUSFINĀLU LIETUVĀ, VIĻŅĀ 4.OKTOBRĪ 2023.

TRIDENS LV sedz transporta, naktsmītnes un ēdināšanas izdevumus pusfinālistiem.

Visām kokteiļu sastāvdaļām, glāzēm, dekoriem un bāra piederumiem jābūt katra dalībnieka paša nodrošinātiem. Ledu un rumu Flor de Caña 12 Years nodrošinās pasākuma organizatori.

Pagatavojot kokteili, katrai sastāvdaļai jāizmanto mērglāze. To neizmantojot – var diskvalificēt.

KONKURSS - PIRMĀ KĀRTA

Katram dalībniekam būs 7 minūtes, lai sagatavotu, pasniegtu un prezentētu tiesnešiem savu kokteili, ar kuru viņš reģistrējies konkursam. Kokteilis tiks atkārtots, ņemot vērā tiesnešu skaitu.
Konkursa dalībnieki uz skatuves iepazīstinās skatītājus un žūriju ar kokteiļa iedvesmu un vēsturi.
Konkursa dalībnieki, kas pārsniegs noteikto laiku, par katrām papildu 30 sekundēm zaudēs 5 punktus no kopējā rezultāta.

KONKURSS - OTRĀ KĀRTA

Dalībniekiem jāizdomā jauns kokteilis, kura koncepcija un sastāvdaļas atšķiras no pirmā kokteiļa koncepcijas un kurš tiks prezentēts uz skatuves skatītājiem un pasniegts žūrijai  7 minūšu laikā.

Šis kokteilis kopā ar sastāvdaļām un recepti jāiesniedz Flor de Caña nedēļu pirms vietējā fināla.

Dalībnieki uz skatuves skatītājiem un žūrijai prezentēs otro kokteili, sniedzot skaidrojumu par kokteiļa tapšanas iemesliem un iedvesmu.

PAR BALVU

Flor de Caña Ilgtspējīgā kokteiļa izaicinājuma uzvarētājs iegūs iespēju piedalīties pasaules finālā Nikaragvā 2024. gadā.

Uz pasaules finālu Nikaragvā tiks uzaicināts tā bāra īpašnieks, kurā strādā uzvarējušais dalībnieks;

Uzvarētāja un bāra īpašnieka lidojumus, transfērus un uzturēšanos  pasaules finālā Nikaragvā pilnībā nodrošina  Flor de Caña.

Viesi ir atbildīgi par to, lai viņiem būtu atļauts ieceļot, izceļot un uzturēties visās Centrālamerikas valstīs likumīgi un bez ierobežojumiem.

Viesiem jābūt derīgai pasei, kuras derīguma termiņš ir ilgāks par 6 mēnešiem.

Viesiem ir jāsaņem visas nepieciešamās vīzas, vakcinācijas, bagāžas un visi citi saistītie izdevumi un jebkāda cita veida izdevumi, kas nav norādīti.

Šīs akcijas ietvaros piešķirtās balvas nav nododamas citām personām.

TIESĪBAS

Īpaša informācija par īpašumtiesībām uz jebkuru kokteiļa nosaukumu, recepti, dzēriena vēsturi, kokteiļa vai konkursa fotogrāfiju, kā arī tiesības izmantot konkursa laikā uzņemto konkursa dalībnieka vārdu un attēlus pieder zīmola Flor de Caña īpašniekam, un zīmola īpašnieks, tā filiāles, meitasuzņēmumi un personas, kurām ir atļauja izmantot šo nosaukumu, tos var izmantot jebkurā formātā bez dalībnieka piekrišanas konkursa laikā un pēc tā.

Dalībnieks neatsaucami atsakās no tiesībām (1) pieprasīt jebkādas tiesības uz Flor de Caña zīmola domēnu, kā arī uz šajā punktā aprakstītajiem aktīviem un tiesībām, (2) apstrīdēt, uzbrukt, traucēt, iebilst vai jebkādā veidā ietekmēt Flor de Caña zīmola īpašnieka domēnu vai tiesību spēkā esamību uz minēto zīmolu, kā arī uz šajā punktā aprakstītajiem aktīviem un tiesībām; (3) reģistrēt vai pieprasīt reģistrēt preču zīmes, kas var ietekmēt Flor de Caña zīmolu vai šajā klauzulā aprakstītos aktīvus un tiesības; un (4) iesniegt jebkāda veida prasības, prasības, prasības, pretenzijas vai prasījumus, kas saistīti ar Flor de Caña zīmola īpašumtiesībām, kā arī šajā klauzulā aprakstīto aktīvu un tiesību īpašumtiesībām.

KAS VAR PIEDALĪTIES?

Piedalīties konkursā var ikviens šobrīd profesijā strādājošs bārmenis, kas aizraujās ar dzērienu miksoloģiju un interesē pozitīvi ietekmēt pasauli, izmantojot ilgtspējīgu praksi.

Pirmais solis, lai piedalītos konkursā, ir aizpildīt dalības veidlapu, norādot tur prasīto informāciju. Pieteikšanās saiti atradīsiet zemāk.

Pusfinālistu atlase:

TIEŠSAISTES ŽŪRIJA ŽŪRIJA IZVĒRTĒS VISUS TIEŠSAISTĒ IESNIEGTOS DARBUS.

Sākotnējie punkti tiks piešķirti, pamatojoties uz tiesnešu interpretāciju par iesniegto rakstisko aprakstu.

Dažos gadījumos tiesneši var no jauna izveidot kokteiļus, lai veiktu precīzāku vērtējumu.

Konkursa dalībniekiem savā Instagram kontā būs jāaugšupielādē ilgtspējīga kokteiļa fotoattēls ar 12 gadu vecā Flor de Caña ruma pudeli, pievienojot kokteiļa aprakstu. Jāizmanto apstiprinātie hashtagi (#FlordeCaña #SustainableChallenge #flordecanachallenge ) un jānorāda Flor de Caña konts.

Kokteiļus vērtēs, pamatojoties uz šādiem kritērijiem:

Kokteiļu vēsture/iedvesma – (20 punkti)
Radošums – (20 punkti)
Ilgtspējīgas sastāvdaļas un komponenti – (40 punkti)
Foto/kokteiļa izskats – (10 punkti)
Komunikācija sociālajos tīklos – (10 punkti)

Ar uzvarētājiem, kas dosies uz pusfinālu Viļņā, sazināsies TRIDENS LV uzņēmums pēc 31.augusta 2023.

PUSFINĀLS LIETUVĀ, VIĻŅĀ 4.OKTOBRĪ 2023:

KLĀTIENES PASĀKUMS

Pusfinālisti piedalīsies klātienes pasākumā, kuram būs 2 kārtas.

1. kārta: Reģistrētā ilgtspējīgā kokteiļa pagatavošana un degustācija.

Garša un izskats – (25%)
Ilgtspējas elementi – (25%)
Kokteiļa radošums – (25%)
Kokteiļa stāsts – (25%)

Šī uzdevuma kvalifikācija veidos 50 % no kopējās kvalifikācijas.

2. kārta: jauns ilgtspējīgs kokteilis.

Dalībniekiem jāizdomā jauns kokteilis, kura koncepcija un sastāvdaļas atšķiras no pirmā kokteiļa, un tas tiks prezentēts uz skatuves skatītājiem un pasniegts žūrijai 7 minūšu laikā.

Minētais kokteilis kopā ar sastāvdaļām un recepti jānosūta uz Flor de Caña vienu nedēļu pirms vietējā fināla.

Dalībnieki uz skatuves prezentēs otro kokteili publikai un žūrijai, paskaidrojot un iedvesmojot kokteiļa tapšanu.

Tiesneši vērtēs katru kokteili, pamatojoties uz šādiem kritērijiem:

garša un izskats – (25%)
Ilgtspējas elementi – (25%)
Kokteiļa radošums – (25%)
Kokteiļa stāsts – (25%)

Par šo uzdevumu tiks piešķirti 50 % no kopējā punktu skaita.

Finālists ar augstāko punktu skaitu tiks nosaukts par Baltijas valstu ilgtspējīgas attīstības čempionu.

GLOBĀLAIS FINĀLS
Globālais fināls ir plānots Nikaragvā 2024. gada februārī.

KOKTEILIM JĀBŪT RADOŠAM, KĀ ARĪ ZĪMOLA STĀSTA UN SAVAS VALSTS KULTŪRAS, TRADĪCIJU UN SASTĀVDAĻU IEDVESMOTAM, RADOT UNIKĀLU UN GARDU ILGTSPĒJĪGU KOKTEILI.

flor-de-cana